Twitter Account

Kieskompas Hilversum geeft onjuist stemadvies,Iedereen die bij het Kieskompas op www.hilversum.kieskompas.nl dertig vragen invult krijgt vervolgens een stemadvies op zijn beeldscherm. Het Kieskompas bevestigde echter dat bij dat stemadvies geen verband bestaat tussen uw mening en die van de politieke partijen en dat advies dus volledig subjectief is. Pas als u op het tabblad “De ranking (overeenkomst per partij)” klikt ziet u objectief met welke partij uw mening het meest overeenkomt. En die pagina ziet u niet zomaar, nee daar moet u eerst voor rond klikken en ook nog weten hoe u het verschil moet interpreteren. Terwijl de objectieve overeenkomst tussen de antwoorden van u en de politieke partijen uw advies zou moeten bepalen.

Hilversum1 kwam daar achter doordat haar achterban daarop wees. Zelfs met een overeenkomst van 87% met Hilversum1 gaf het Kieskompas nog een stemadvies voor een landelijke partij waar slechts 56% overeenkomst mee bestond. Een andere lokale partij werd daarbij ook nog even overgeslagen, die telde blijkbaar ook niet mee. Daarop ging Hilversum1 vragen stellen.

Het Kieskompas bevestigt dat ze die enorme afwijking normaal vindt. Maar is dat advies dan wel objectief en verifieerbaar? De burger verwacht toch als hij het Kieskompas invult een objectief advies voor de partij die het meest overeenkomt met zijn mening op de vragen? Dat doet het Kieskompas echter bewust NIET en wat ze wel doen is onduidelijk.

Uw stemadvies staat bij een “landschap” kaartje. Voor dat stemadvies wordt volgens mededeling van het Kieskompas NIET gekeken naar de overeenkomst tussen antwoorden van u en de politieke partijen. Het Kieskompas geeft alle stellingen een geheime factor rechts, links, conservatief, progressief. Vervolgens telt het Kieskompas dat met een geheime wegingsfactor bij elkaar op. Het Kieskompas geeft als reactie QUOTE “Uw antwoorden hoeven dus inhoudelijk geen overeenkomst te hebben om op een partij uit te komen.” De antwoorden doen er dus niet toe voor het stemadvies. Waar het Kieskompas advies dan wel mee overeen komt is een mysterie. En dat is misleidend.

Het Kieskompas gaat compleet voorbij aan dat we nu lokale verkiezingen hebben. Het Kieskompas lijkt opgezet voor landelijke verkiezingen. Wat is er links of rechts aan een gemeentelijke fusie, wel/niet sluiten van de kleine spoorbomen, een referendum, openingstijden van winkels, cameratoezicht, tweerichtingsverkeer, vuurwerkverbod, …. ?
Het is niet controleerbaar hoe het stemadvies tot stand komt en de gebruikers van het Kieskompas weten dat niet.

De Hilversumse politiek heeft aan het Kieskompas veel gemeenschapsgeld betaald om Hilversummers een objectief en verifieerbaar stemadvies te geven. Na online dertig vragen te beantwoorden geeft het Kieskompas echter een scherm met een subjectief advies en wordt je vaak gewoon naar een landelijke partij gestuurd.
Bijna 90% volledige overeenstemming met een partij is veel en dat je dan het advies krijgt om op een partij te stemmen waar maar de helft van je antwoorden mee overeenkomen is onbegrijpelijk. We begrijpen niet hoe het Kieskompas met zulke verschillen het normaal kan vinden om Hilversum1 kiezers een landelijke partij te adviseren.

Men is bang dat software verkiezingsuitslagen verkeerd kan optellen. Maar dat in Hilversum massaal verkeerd gestemd kan worden door een onjuist stemadvies beïnvloedt de uitslag mogelijk nog veel meer.

De kiezers moeten geïnformeerd worden dat ze naar de objectieve ranking moeten kijken. En niet naar de geheime subjectieve persoonlijke mening van mensen van het landelijke Kieskompas.

Download hier de drie betreffende bestanden:
1) Landschap-CDA.jpg     2)Overeenkomst Hilversum1.jpg     3)vragen en antwoorden.txt

Opening Bouw Luccent terrein. 

                                         

Nieuwe straatnaam onthuld door wethouder Floris Voorink en Rutger Mooy. 

Geplaatst op 14 februari 2018

Afgelopen donderdag 8 februari 2018 om 15 uur 30is de nieuwe straatnaam op het Lucent terrein onthuld door wethouder Floris Voorink en Rutger Mooy.

Door de gemeente Hilversum en woningcoörporatie de Alliantie was de naamswedstrijd uitgeschreven. Uit de ingezonden namen is door de jury de winnaar en daarmee de nieuwe naam gekozen.

 

Rutger Mooy is de winnaar geworden met de naam Verbindingslaan .

Hij werd door de wedhouder gefeliciteerd en tevens gecomplimenteerd met deze naam. De naam is meer dan alleen mensen verbinden maar ook een verwijzing naar het verleden van het terrein naar Philips de Radio en de uitzendingen vanuit deze plaats, kortom het verbinden in de ruimste zin van het woord aldus wethouder Voorink.

Vervolgens werd er door de woordvoerster van de Alliantie in een toespraak uitleg gegeven over wat er wordt gebouwd voor wie, welke doelgroep etc.

Er komen 129 Appartementen en 23 eengezinswoningen in de sociale huur op het Lucent terrein Hilversum.

Het Lucent terrein neemt een prominente positie in binnen het stedelijk netwerk van Hilversum en wordt onderdeel van een reeks van groene plekken in de stad. De 4 woontorens en 23 eengezinswoningen, gelegen aan de Larenseweg, de nieuwe weg op Lucent en de Ampèrestraat, liggen op slechts 5 minuten lopen (of twee minuten fietsen) van het station. Aan de overzijde van Lucent ligt winkelcentrum Seinhorst waar je terecht kunt voor alle dagelijkse boodschappen.   

Naar verwachting is de parkeergarage gereed in mei 2018. Aansluitend de bouw van de appartementsgebouwen en wat later de grondgebonden woningen. De planning is gereed in het laatste kwartaal 2019.

Dan wordt ook de inrichting openbare ruimte afgerond.

Het resultaat is dan 250 sociale woningen,  40 koopwoningen en een parkeergarage.
                                   Copyright Hilversum1